5 tipů, jak si vybrat ten správný parfém

Parfém noste jako šaty

Parfém není jen pouhá vůně. Tvoří jej také textura, příjemný pocit na pokožce, emoce a stejně jako šaty odhaluje něco o nás a našem světě ještě předtím, než promluvíme. Parfém nám pomáhá autenticky vnímat sebe samé a vyjadřovat tak naši osobnost.

Každý z nás má jedinečnou duši a osobnost, proto je důležité zvolit si ten pravý parfém, který nás bude nejlépe reprezentovat a v daném životním období v nás probudí to nejlepší. Pro společnost Philip Martin's byla jedinečnost vždy jednou z nejdůležitějších základních myšlenek. A nejvíce ikonický příklad této jedinečnosti představuje řada Alba e Tramonto.

Hledání vůně, která nejlépe souzní s našim způsobem bytí, je intimním a nikdy jednoduchým zážitkem. Philip Martin's nám volbu usnadní pěti jednoduchými, ale důležitými pravidly. Díky nim objevíme tu pravou vůni pro nás mezi sedmi přírodními parfémy řady Alba e Tramonto: In Oud, Matita, TY, In Amber, Fumè, Marty a Opaco.

Pojďme je objevit společně.

1. Poznejte sami sebe

První základní pravidlo k úspěšnému nalezení toho nejlepšího parfému je znát sami sebe, své pocity a preferované vůně. Zjistit, který typ vůně upřednostňujeme, je první krok správným směrem.

Ve světě parfémů rozlišujeme devět hlavních rodin vůní: aromatické, květinové, citrusové, dřevité, orientální, cypřišové, ovocné, pižmové a kožené. Každá z těchto skupin vůní má odlišné a specifické vonné vlastnosti.

Skvělý způsob, jak zjistit, která z těchto rodin vůní nás přitahuje nejvíce, je zamyslet se nad esencemi našich oblíbených vůní nebo se podívat na pyramidu vonných složek parfémů, které již známe. Když už víme, který typ vůně nás nejvíce inspiruje, můžeme podobné tóny hledat v parfémech Philip Martin's.

Vonné složky všech těchto přírodních parfémů pro ženy i muže můžete najít na produktové stránce na webu /parfemy/  

2. Následujte svůj instinkt

Instinkt hraje při výběru vůně důležitou roli, zejména pokud nám pomůže vyloučit určitou esenci parfému – nikdo z nás by přece nenosil parfém, ke kterému necítí žádnou přitažlivost.

3. Vyjádřete svou osobnost

Každá z rodin vůní se skládá z tónů, které jí propůjčují osobitý charakter a jedinečnost. Cesta k objevení vůně, která nás bude nejlépe vystihovat, spočívá v kombinaci tónů, které nás přitahují, s těmi, které nejvíce vystihují naši osobnost.

Zaměřme se na naši identitu. Která vůně ji nejlépe odráží?

Teplá, kořeněná, hypnotická vůně s orientálními tóny, jako je unisex parfém In Oud nebo osobitá vůně bohatá na kontrasty, intenzivní a rázná, jako je Matita?  

Elegantní, rafinovaná, jantarová vůně, jakou je roll-on parfém In Amber?

Moderní, objímající, smyslná a vytrvalá vůně jako TY nebo plná, houževnatá a aromatická mužská vůně s tajemným a spirituálním charakterem jako Fumè?

Vůně, ve které převládá přírodní, elegantní a rebelská ženskost, jako je Marty, nebo rafinovaná, sametová, sladká a romantická vůně, jako je Opaco?

Pokud si nejsme jisti, je lepší zvolit vůně s jemnými, nenáročnými tóny, jako je unisex parfém Opaco.

4. Dejte si s výběrem načas

Dopřejte si dostatek času na výběr toho správného parfému. Aplikujte parfém na kůži na pulzující oblasti těla, jako je krk nebo zápěstí, jejichž teplo vůni zintenzivní.

Při výběru vůně se často necháváme ovlivnit prvním dojmem, který v nás zanechají tóny hlavy. Později však převládne srdce a základ, které dávají vůni její charakter.

Abychom tedy mohli zhodnotit vůni v její plné harmonii a poskytli tónům srdce a základu dostatek času na to, aby vystoupily a překvapily nás, musíme hodinu počkat. Tento čas můžeme věnovat péči o sebe a udělat si radost novou barvou u kadeřníka nebo kosmetickou procedurou v jedné z partnerských institucí Philip Martin's Concept Store.

Díky tomu získáme představu o intenzitě a výdrži parfému.

5. Zohledněte kvalitu

Společnost Philip Martin's si vždy zakládala na kvalitě ingrediencí, které používá v produktech, a přírodní parfémy z řady Alba e Tramonto nejsou výjimkou.

Ve Philip Martin's zvolili nejkoncentrovanější roztok s nejvyšším procentem přírodních výtažků: parfém. Vůně jsou silnější, zahalující a dlouhotrvající: celodenní smyslný románek. Luxusní vůně k nezaplacení.

Který z parfémů Philip Martin's je pro vás ten pravý?

Pamatujte: to, že najdete tu pravou vůni neznamená, že ji nesmíte nikdy opustit. Můžete si vybírat různé vůně, používat je k různým příležitostem a nechávat si místo na nové objevy. Každý den můžete zkoušet jiný parfém, který ladí k vaší osobnosti.

Zpět do obchodu